![]() |
|
|
|||||||
| Register | FAQ | Members List | Calendar | TV Program | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
![]() |
| Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
ma nemogu preko totala-com..da vlcf otvorim u tom nekom unix editoru i da upišem postavke,možeš li pojasniti..pozdrav....
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
evo ovako sam ja to uradio-skino sam vic 0.8.6b ali nisam ga instalirao jer nije imao ikonu za instalaciju(ako možeš da me uputiš na tačnu adresu odakle da ga skinem) a ja sam već imao onaj -Dreambox_VLC_STREAM_SERVER_TOOL_V 1.1.0- i sa njim nisam uradio ništa. u dreambox sam ubacio vlcf 1.8.0 i sve ono u dreamu sam uradio kako treba.vlcf_orginal preiminovan u vlcf.xml, pod server name set 1ip-192.168.0.24(adresa mog dreama) pod config name-set1 startdir-d/dreambox/hdd(d jedisk na kome sam napravio foloder -dreambox a hdd je podfoloder dreambox-a.i to je naravno čekirano za zajedničko korištenje.i sad kada pokrenem VLC na PC-u i VLC Frontend na dreamu ne dešava se ništa na dreamu piše-NO CONNECTION TO VLC SERVER AVAILABLE.šta dalje gdje grešim...pozdrav......
|
|
|
||||
|
||||
|
sve sam odradio ali i dalje ne štima,nemogu da ih uvežem,tj.pokrenem na pc.pa na dreamu i opet isto NO CONECTION TO VLC SERVER AVAILABLE.dali trebam podesit opcije na vlc PC, I DALI MOŽDA TREBA MJENJATI ATRIBUTE U DREAMU.pozdrav....
|
|
|
||||
|
||||
|
Evo ako si vlcf ručno instalirao,prava vlcf.so i vlcf_1.8.0_delfile.sh idu na 755.Ali nikako ne mogu shvatiti šta krivo radiš,provjeri još jednom kako si konfigurirao plugin.Pod server name"set 1" ip="adresa tvog dreama,pod config name="set1" startdir="tu upisati putanju do željenog foldera.I provjeri da li si dobro upisao u VLC NA PC-u pod target "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" --extraintf http.Je..m mu brijeg mora radit. Složit ćemo to nekako.E da te pitam koji image imaš?
|
||||
|
||||
|
dali se moglo vidjeti sve u slikama kako podesavas sve PC i Dream pokusavam i ja ali nikako nece
|
|
|
||||
|
||||
|
gemini 450,tražio sam tu po forumu ovaj kao kod tebe gemini 4.2.0 ali nism ga našao htio sam probati i sa njim.pozdrav.....
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
http://sat-plus.com/showthread.php?t=127200
|
||||
|
||||
|
A tebi evo tutorijal sa slikama na domaćem jeziku,pa kemijaj.
Last edited by Dinamit; 20-11-2008 at 21:46. |
|
|
||||
|
||||
|
ma već sam i njega probo,evo sad probam na gemini 440,pozdrav.....
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|