![]() |
|
|
|||||||
| Register | FAQ | Members List | Calendar | TV Program | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
-Bootlogo by tajke-dreambox 500s
|
||||
|
||||
|
Došao je tiho i ušao u legendu -dreambox 500s - Last edited by tajke; 26-12-2009 at 19:25. |
|
|
|||
|
|||
|
molim pomoć,ako mi neko može objasniti kako se ubacuje ovaj bootlogo u gemini image na dreamboxu 500s
hvala svima koji su voljni pomoći |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
"Evo upravo sada sam skinuo preko blupanela easylogo plugin i instalirao ga direktno u DM,( image Geminy 4.50 u kineza sa promjenom )a prije tog sam napravio slicicu sa TMPEG Encoderom i onda sa easylogom ubacio slicicu u Dream i radi fenomenalno.Mjenjam slicice kako ja zelim i nijedan put mi nije pao img.Procedura je da kada slicicu obradite sa TMPEG Encoderom,tacno onako kako i pise i na kraju da ima izlazni fajl tačno onih dimenzija koje želimo,a to je 58,4 kb, znači to provjeravamo desnim klikom na file pa properties i vidimo na slici da je sve uredu.Na kraju treba preimenovati file sa slicicom u newbild(ne samo bild).Onda sa nekim FTP programom (ja sam ubacio sa DCC-om)takav preimenovani file(koji smo stavili negdje na HDD)prebaciti u TMP folder (atributi na 755)u Dreamu, pokrenuti easylogo plugin,i sa crvenom tipkom na daljinskom upravljacu aktivirati easylogo,restartati DM i boot slika je tu"
|
|
|
||||
|
||||
|
Bot Logo Gemini by Predr@g DM 7000 Super Erotic Girls
| Display Modes | |
|
|